Product icon - Vegetarian

vegetarische en convenience producten

Vullingen, toppings en sauzen

Co-extrusie vullingen en toppings en sauzen voor vegetarische producten.

Al jaren zien we veel vergelijkbare trends. Soms in een andere vorm of met een andere nuance. Maar het draait nog steeds allemaal om natuurlijk, groen, clean label, smaak, verleiding, veiligheid en betrouwbaarheid. Bij Vaessen-Schoemaker proberen we de trends voor te blijven. Maar één trend springt er met kop en schouders bovenuit: veranderende eetgewoonten. Daarom hebben we nieuwe concepten ontwikkeld voor het groeiende aantal convenience producten en vegetarische producten. Deze kunnen overigens ook gebruikt worden in een co-extrusielijn of laminatorlijn. Zo krijgt u smaakvolle producten (zoals gevulde gehaktballen) met een stabiele vulling. Maar er zijn meer mogelijkheden! Met onze concepten bent u de concurrentie voor.

Co-extrusie – creëer gedifferentieerde concepten

Speel in op de toenemende vraag naar snacks en gemaksvoeding door middel van multi-component voeding.

De vraag naar gevulde producten neemt toe. Een goed voorbeeld is de gevulde gehaktbal, of deze nu van vlees of vegetarisch deeg is gemaakt. Wanneer de saus in de gehaktbal zit, biedt dit meer mogelijkheden voor het maken van nieuwe producten. Het proces is echter niet eenvoudig. De eigenschappen van het vlees moeten worden veranderd, de saus moet precies de juiste temperatuur hebben en langzaam eruit lopen wanneer je het vlees snijdt. Wij hebben dé oplossing gevonden voor het vlees, de vulling en voor de co-extrusie- en laminatorlijnen.

Toppings-Schnitzel

Pizza-style topping op een vegetarische patty

Maak vegetarische producten smaakvoller

Zowel vegetariërs, flexitariërs als carnivoren kiezen voor gemak en een aantrekkelijk uitziend product. Ontdek nu onze concepten met diverse texturen. Zo hebben we snijdbare sauzen voor het maken van gerechten met meerdere texturen! Maar we hebben onder andere ook toppings en vullingen die allemaal eenvoudig te gebruiken zijn in uw huidige productielijn. Zo bent u voorbereid op de huidige smaaktrend – en die van de toekomst.

Wat denkt u van een pizzatopping voor op uw vegetarische burger? Een topping waar u van gaat watertanden, die eenvoudig te vormen is en uw productieruimte niet overhoop gooit? Of wat denkt u van een saus met meer dan 50% spinazie, waarbij het vocht niet uit de saus loopt en de saus geen metaalsmaak heeft?

Deeg voor snacks

Dankzij onze ingrediënten en kennis, waarbij we onze ervaring met bakkerijwaren en eiwitten hebben gecombineerd, zijn we in staat allerlei nieuwe snackconcepten te maken – zowel zoete als hartige. Stel, u hebt een fastfoodrestaurant. U wilt een extra dessert op de kaart zetten dat u op locatie kunt maken. Waarom dan geen deegproduct dat gevuld is met kokoscrème? Of een pizzasnack waar de topping niet gelijk op de kleding van uw klanten valt wanneer ze wegrijden van het tankstation? Meer inspiratie nodig? Laat u door ons inspireren.

NextGenDo 1
NextGenDo 2
vegetarian product 1

Voeg waarde toe aan uw product met onze concepten. Zo onderscheidt u zich van de concurrentie.

Creëer de juiste bite voor uw hybride of vegetarische producten

Vaessen-Schoemaker zorgt al sinds 1946 voor de juiste bite van worstproducten. De binding en bronnen van eiwit staan hierbij centraal. Door onze jarenlange ervaring toveren we plantaardige eiwitten om in een smakelijk, sappig, vegetarisch gerecht of een snack! Uiteraard zonder fosfaat en E-nummers.

vegetarian product 2

Of u nu toppings, vullingen of iets anders plantaardigs zoekt, onze concepten zijn eenvoudig te gebruiken in uw huidige productielijn.

Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840