Product icon - Poultry

Pluimvee verwerking

Injectie & tumblen oplossingen

Innovatieve en functionele clean label-concepten voor pluimvee producten

Vaessen-Schoemaker biedt veel verschillende functionele oplossingen voor injectie en tumbling. Zo ook voor de pluimvee verwerkingssector, waar met verse en bereidde vleesproducten wordt gewerkt. Kipfilets worden 10-20% langer houdbaar en zijn sappiger en malser. Vaessen-Schoemaker heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van clean label-producten voor injectie en tumblen die geen fosfaat bevatten, meer smaak en minder dripverlies hebben en er ook goed uitzien. Of u nu een betere opbrengst wilt, de houdbaarheid wilt verlengen, de groei van listeria bacteriën wilt tegengaan of meer smaak en uitstraling aan uw product wilt geven; wij hebben dé oplossing.

Ons nieuwe Taste From Within-concept!

Kippenvlees heeft een gezond imago en kan in veel gerechten worden verwerkt. Maar als het is afgekoeld, vermindert de smaak.

Dat is jammer, want consumenten vinden de textuur en uitstraling nog wel aantrekkelijk. Met onze oplossingen voor koud vlees krijgt u de authentieke smaak van kip weer terug.

Ideaal voor vlees dat u in een salade verwerkt. We kunnen zelfs de smaak van een bereidingswijze toevoegen (gekookt, gebraden of gegrild) om de smaak weer naar boven te halen of te verbeteren. Uw product krijgt meerwaarde, waardoor de consument hier een voorkeur voor ontwikkelt.

  Product range

  Functionele, fosfaatvrije toepassing voor injectie en tumblen van verse kip met een zoutoplossing. Deze functionele mengsels leveren een beter rendement op en verbeteren de kwaliteit van het vleesproduct.

  – Producten met spieren en botten
  – Vers en ingevroren
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Injectie en tumblen

  Een clean label-oplossing voor injectie of tumblen van verse of gegaarde kip. Uw product is langer houdbaar en heeft een natuurlijke uitstraling en smaak. Daarnaast is de kans op dripverlies beperkt.

  – Producten met spieren en botten
  – Verse, ingevroren & bereide producten
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Inspuiten en tumblen

  Functionele mengsels voor inspuiten en tumblen met fosfaat. Hierdoor wordt de textuur én het rendement van gekookt vlees beter.

  – Producten met spieren en botten
  – Gekookte producten
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Inspuiten en tumblen

  Het is mogelijk een houdbaarheidsverlenger aan onze functionele mengsels toe te voegen, maar u kunt deze natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Dan moet u Vascan hebben. Onze Vascan-producten worden gemaakt van ingrediënten met een clean label en conserveermiddelen en antioxidanten. Dit levert een langere houdbaarheid op, want het aantal bacteriën blijft beperkt, ziektekiemen worden gedood en uw product bederft minder snel.

  – Vascan is geschikt voor alle producten.

  Functionele droge marinades voor kipproducten. Ook geschikt voor mengers en tumblers. Hierdoor krijgt u smaakvolle producten die er lekker uitzien.

  – Producten met spieren en botten
  – Ideaal in combinatie met Alomine en Natuvas
  – Verse producten

  Concepten voor injectie en tumblen

  Clean label-product met een beter rendement voor vers vlees of het verminderen van kookverlies.

  Binnen dit concept hebben we een aantal productlijnen ontwikkeld: Alomine, Vascan en Natuvas (clean label). Deze producten zijn fosfaatvrij, hebben een clean label en zijn ontwikkeld voor een beter rendement en het voorkomen van drip- of kookverlies bij kippenvlees. Ze voldoen aan de behoeften, eisen en processen in de kipverwerkingssector en bieden allerlei mogelijkheden, ook voor onder andere injectie en tumblen.

  Ook hebben we vloeibare concepten met een clean label. De voordelen zijn duidelijk: eenvoudig toepasbaar, een nieuw productiesysteem is niet nodig, want het is eenvoudig te gebruiken in uw bestaande systeem. Het rendement is beter en u krijgt zelfs een sappiger eindproduct!

  Natuvas fosfaatvrij kookrendement concept
  Chicken fillet, Dry marination replacement

  Met onze droge glazuren van VascoTaste bent u verzekerd van een aantrekkelijke productpresentatie, want deze glazuren helpen om het dripverlies te beperken.

  Product uiterlijk

  Het smaakt én oogt heerlijk

  Met VascoColour wordt het vlees bij een lagere temperatuur mooi bruin, wat leidt tot minder kookverlies. Met Natuvas blijft het vlees sappig, maar is het niet nat aan de buitenkant. Met VascoTaste krijgt het vlees een glanzend laagje – ook na de bereiding.

  Marinade concepten

  Een droge marinade als vervanger van marinades op oliebasis

  Verrijk uw kip(producten) met VascoTaste en zorg voor een smaakexplosie met een eindproduct dat er aantrekkelijk uitziet. Uw kipproducten verdienen iets extra’s. Onze marinades zorgen voor smaakvolle producten die er aantrekkelijk uitzien. Dit komt doordat deze aan de buitenkant van het product blijven zitten. Hierdoor bent u verzekerd van een aantrekkelijke presentatie. Daarnaast wordt het dripverlies beperkt.

  De VascoTaste-producten zijn geschikt voor gebruik in marineersystemen of tumblers. U hoeft hier geen nieuwe voor aan te schaffen. Oliemarinades zijn niet meer nodig, de concepten zijn eenvoudig aan te brengen, het kost minder tijd en geld om alles schoon te maken en u kunt snel overgaan op een andere marinade.

  Vulling concepten

  Sijpelen op het perfecte moment

  Onze vullingen geven net iets extra’s en variatie aan het vleessegment. Ze zijn bak- en vriesstabiel, en onze klanten zijn zo in staat meer smaak, andere ingrediënten en meer ervaring aan hun producten toe te voegen. VascoFill is verkrijgbaar in verschillende smaken. Wilt u een andere smaak? Informeer vrijblijvend naar onze uitgebreide mogelijkheden.

  Houdbaarheidsverlengers

  Verlengt de houdbaarheid tot maar liefst 30-50% met clean label

  Conservering betekent niet alleen bederf tegengaan. Gedurende de houdbaarheidsperiode is het ook belangrijk dat consumenten uw product kiezen. Het Vascan-assortiment is ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologie op het gebied van ingrediënten en onze uitgebreide knowhow. Het is mogelijk een houdbaarheidsverlenger aan onze functionele mengsels toe te voegen, maar u kunt deze natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Vascan levert een langere houdbaarheid op, want het aantal bacteriën blijft beperkt, ziektekiemen worden gedood en uw product bederft minder snel.

  Het effect van Vascan 6030 op de houdbaarheid van ingespoten kipfilet

  Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840