Product icon - Red Meat

Rood vlees verwerking

Injectie & tumbling oplossingen

Innovatieve en functionele clean label concepten voor de rood vlees en rundvlees industrie

Vaessen-Schoemaker biedt veel verschillende functionele oplossingen voor injectie en tumblen. Zo ook voor de verwerkingssector voor rood vlees, waar met verse en gekookte vleesproducten wordt gewerkt. Rood vlees wordt 10-15% langer houdbaar en is sappiger en malser. Dit zorgt voor meer waardering vanuit de klanten! We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van clean label-producten voor injectie en tumblen die geen fosfaat bevatten, meer smaak en minder dripverlies hebben en er ook goed uitzien. Of u nu een betere opbrengst wilt, de houdbaarheid wilt verlengen, de groei van listeria bacteriën wilt tegengaan of meer smaak en uitstraling aan uw product wilt geven, wij hebben dé oplossing.

Malser vlees dankzij ons nieuwe, innovatieve concept.

Om vlees malser te maken, moet het spierweefsel worden afgebroken. Zo wordt de textuur zachter, waardoor het vlees lekkerder smaakt en het makkelijker kauwbaar is.

Zelfs de taaiste stukken vlees worden met het juiste product mals en sappig. Met ons eigen enzymsysteem is het mogelijk rundvlees malser te maken en de bereidingstijd van veel vleessoorten te verkorten.

  Product range

  Functionele, fosfaatvrije toepassing voor het injectie en tumblen van vers rood vlees met een zoutoplossing. Deze functionele mengsels leveren een beter rendement op en verbeteren de kwaliteit van het vleesproduct.

  – Producten met spieren en botten
  – Vers en ingevroren
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Injectie en tumblen

  Een clean label-oplossing voor het inspuiten of tumblen van vers rood vlees. Uw product is langer houdbaar en heeft een natuurlijke uitstraling en smaak. Daarnaast wordt het dripverlies beperkt.

  – Producten met spieren en botten
  – Vers en ingevroren
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Inspuiten en tumblen

  Functionele mengsels voor inspuiten en tumblen met fosfaat. Hierdoor wordt de textuur én het rendement van gekookt vlees beter.

  – Producten met spieren en botten
  – Gekookte producten
  – Verlenging van de houdbaarheid: 10-75%
  – Inspuiten en tumblen

  Het is mogelijk een houdbaarheidsverlenger aan onze functionele mengsels toe te voegen, maar u kunt deze natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Dan moet u Vascan hebben. Onze Vascan-producten worden gemaakt van ingrediënten met een clean label en conserveermiddelen en antioxidanten. Dit levert een langere houdbaarheid op, doordat het aantal bacteriën beperkt wordt, ziektekiemen worden gedood en uw product bederft minder snel.

  – Vascan is geschikt voor alle producten.

  Functionele droge marinades voor rood vlees. Ook geschikt voor mengers en tumblers. Hierdoor krijgt u smaakvolle producten die er smakelijk uitzien.

  – Producten met spieren en botten
  – Ideaal in combinatie met Alomine en Natuvas
  – Verse producten

  Injection en tumbling concepten

  Clean label-product met een beter rendement voor vers vlees of het verminderen van kookverlies.

  Binnen dit concept hebben we een aantal productlijnen ontwikkeld: Alomine, Vascan en Natuvas (clean label). Deze producten zijn fosfaatvrij, voorzien van een clean label en ontwikkeld voor een beter rendement en het voorkomen van drip- of kookverlies bij rood vlees. Ze voldoen aan de behoeften, eisen en processen in de vleesverwerkingssector (rood vlees) en bieden allerlei mogelijkheden, ook voor onder andere injectie en tumblen.

  Daarnaast bieden we vloeibare concepten met een clean label. Deze bieden u vele voordelen: eenvoudig toepasbaar, een nieuw productiesysteem is niet nodig, want het is eenvoudig te gebruiken in uw bestaande systeem. Het rendement is beter en u krijgt zelfs een sappiger eindproduct!

  Rendement (%) van varkenslende

  Meat processing - Dry marination replacement

  Ter verbetering van rendement, voorkoming van dripverlies of kookverlies heeft Vaessen-Schoemaker een fosfaatvrij en clean label oplossing ontwikkeld voor rood vlees.

  Marinade concepten

  Een droge marinade zonder olie

  Verrijk uw producten met VascoTaste en zorg voor een smaakexplosie en een eindproduct dat er aantrekkelijk uitziet. Uw vleesproducten verdienen iets extra’s. Onze marinades zorgen voor smaakvolle producten die er aantrekkelijk uitzien. Dit komt doordat deze aan de buitenkant van het product blijven zitten. U bent ook verzekerd van een aantrekkelijke presentatie, want ze helpen om het dripverlies te beperken.

  De VascoTaste-producten zijn heel geschikt voor marineersystemen of tumblers. U gebruikt deze dus gewoon in uw huidige machines. Oliemarinades zijn niet meer nodig. Onze concepten zijn eenvoudig aan te brengen en vereisen minder tijd en geld voor schoonmaak, waardoor u kunt snel overgaan op een andere marinade.

  Houdbaarheidsverlengers

  Verlengt de houdbaarheid met maar liefst 30-50% en heeft een clean label

  Conservering betekent niet alleen bederf tegengaan. Gedurende de houdbaarheidsperiode is het ook belangrijk dat consumenten juist uw product kiezen. Het Vascan-assortiment is ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologie op het gebied van ingrediënten en uitgebreide knowhow. Het is mogelijk een houdbaarheidsverlenger aan onze functionele mengsels toe te voegen, maar u kunt deze natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Onze Vascan-producten worden gemaakt van ingrediënten met een clean label en conserveermiddelen en antioxidanten. Dit levert een langere houdbaarheid op, want het aantal bacteriën blijft beperkt, ziektekiemen worden gedood en uw product bederft minder snel.

  Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840