Product icon - Seafood

Vis & Zeevruchten verwerking

Injectie, tumblen en dipping oplossingen

Innovatieve clean label-concepten voor de vis, schaal- en schelpdieren industrie

We kennen de uitdagingen in de vis-, schaal- en schelpdierensector. En dan hebben we het niet alleen over de gerookte zalm en de gekookte garnalen, maar ook over witvis en mosselen. Eén ding staat wel vast: vis, schaal- en schelpdieren moeten aan veel verschillende kwaliteitseisen voldoen. Het voedselveilig houden van producten, met een goede smaak, en herkenbare ingrediënten. Maar hoe doet u dat? En hoe laat u uw producten opvallen? Simpel: met onze innovatieve concepten. Of u nu een beter rendement wilt, de houdbaarheid wilt verlengen, de groei van listeria bacteriën wilt tegengaan of meer smaak en uitstraling aan uw product wilt geven, wij hebben de oplossing.

Vascan 6035 | Mosselen verdienen iets extra’s

Vascan 6035 is een natuurlijk conserveermiddel dat de bacteriegroei remt.

Gooit u vaak onnodig verse mosselen weg? Helaas hebben we geen invloed op het gedrag van de consument, maar we kunnen wel zorgen voor een optimale conditie van mosselen in de verpakking (MAP).

Dankzij ons nieuwste Vascan-product kan de houdbaarheid van producten in o.a. MAP-verpakkingen met enkele dagen worden verlengd. Door ervoor te zorgen dat eitwitten die levende mosselen uitscheiden niet gaan geuren, voorkomt Vascan  voedselverspilling.

  Product range

  Functionele mix van ingrediënten voor het dompelen van verse vis.
  De glazuur blijft er beter op zitten, het dripverlies wordt beperkt en de vis ziet er mooi vers uit.

  – Verse vis en schaal- en schelpdieren
  – Vers of ingevroren
  – Verlenging van de houdbaarheid
  – Dompeling

  Functionele mix van ingrediënten voor injectie van verse vis. De glazuur blijft er beter op zitten, het dripverlies wordt beperkt en de vis ziet er mooi vers uit.

  – Verse vis
  – Vergroting van opbrengst: 1-20%
  – Injectie

  Dé clean label-oplossing voor het inspuiten of onderdompelen van verse vis en schaal- en schelpdieren. Met Natuvas blijft de vis sappig, de smaak heerlijk en ziet deze er ook nog eens lekker uit.

  Het concept bevat natuurlijke antioxidanten, waardoor vetoxidatie wordt voorkomen.

  – Verse vis en schaal- en schelpdieren
  – Vers of ingevroren
  – Vergroting van opbrengst: 1-10%
  – Injectie of onderdompelen

  Houdbaarheid gaat over het appetijtelijk én voedselveilig houden van uw product. Het Vascan-assortiment verlengt de houdbaarheid en remt de uitgroei van pathogenen. U hebt uitgroei van koloniën van ziekteverwekkers of bijvoorbeeld vetoxidatie onder controle. Samen met u onderzoeken we uw product, hanteren de simulatiemodellen van uitgroei, en creëren met u de juiste oplossing voor uw vraagstuk om een optimaal voedselveilig en appetijtelijk product te creëren.

  – Vascan is geschikt voor alle producten en de functionaliteit ervan is succesvol getest in meerdere toepassingen.
  – Verse vis en schaal- en schelpdieren

  Injectie/dipping concepten

  Clean label én een beter product

  Binnen dit concept hebben we twee productlijnen ontwikkeld: Pescamine en Natuvas (clean label). Met functionele ingrediënten maken we verse en ingevroren vis en schaal- en schelpdieren nét iets beter: een beter rendement, minder dripverlies, een natuurlijke uitstraling en een verbeterde smaak. Deze concepten bieden allerlei mogelijkheden, ook voor onder andere injectie en dippen. Alle concepten kunnen worden aangepast naar wens en behoefte van de visindustrie.

  Een vloeibare toepassing is ook mogelijk. Onze vloeibare concepten met een clean label zijn hiervan een goed voorbeeld. De voordelen zijn duidelijk: eenvoudig toe te passen, een nieuw productiesysteem is niet nodig, want het is eenvoudig te gebruiken in uw bestaande systeem.

  Vergelijking tussen Pescamine 190, Natuvas 253 en een vergelijkbaar product uit de markt met de onderdompeling van kabeljauw

  Tijd in minuten

  Marinade concepts

  Met onze marinade concepten bent u in staat om een geweldige smaakbeleving en productuiterlijk te creëren.

  Marinade concepten

  Een dry glaze zonder olie

  Dit concept is speciaal ontwikkeld voor vis(producten) en schaal- en schelpdieren. Een geweldige smaak? Jazeker! Maar het oog wil ook wat. Tover ‘simpele’ vis of garnalen om tot een waar feestmaal. Maak er een heerlijke culinaire ervaring van. Onze marinades zorgen voor smaakvolle producten die er aantrekkelijk uitzien. Dit komt doordat deze aan de buitenkant van het product blijven zitten. U bent ook verzekerd van een aantrekkelijke presentatie, want ze helpen om het dripverlies te beperken.

  Kant-en-klaar concepten

  Onder alle omstandigheden een sappig eindproduct

  Dit concept hebben we ontwikkeld voor een aantal specifieke markten (de luchtvaartsector bijvoorbeeld). Hiermee valt u op. Ondanks de moeilijke omstandigheden, droogt uw product niet uit en blijft het mals en sappig.

  fish and seafood - salmon injected

  De smaak en natuurlijke uitstraling blijven behouden, terwijl de houdbaarheid wordt verlengd.

  Houdbaarheidsverlengers

  Verlengt de houdbaarheid met maar liefst 30-50% en heeft een herkenbaar label

  Dit concept is specifiek bedoeld voor het verlengen van de houdbaarheid van vis. De functionele mix van ingrediënten zorgt ervoor dat pathogenen moeilijker kunnen uitgroeien. Dat geldt ook voor de groei van listeriabacteriën. Het is speciaal ontwikkeld voor verse vis(producten) en schaal- en schelpdieren. Vacan verbetert de smaak en de natuurlijke uitstraling blijft behouden, terwijl de houdbaarheid wordt verlengd.

  Houdbaarheid van tweekleppigen (op basis van ruiken, voelen, proeven)
  Aantal dagen in de MAP-verpakking waarbij het product nog vers ruikt

  Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840