Product icon sausage

Worst verwerking

100% plantaardige casing

Innovatieve casing concepten voor de industriële worst verwerkingsindustrie

Vaessen-Schoemaker voorziet u van een innovatieve en geavanceerde casing: de Agergel alginaat casing, die geproduceerd wordt bij Agersol. De Agergel casing is 100% plantaardig en wordt gebruikt voor het vullen van diverse soorten worsten. De Agergel casing is geschikt voor een continue productie van worsten door middel van co-extrusie.

De voordelen van Agergel

Agergel verbetert de snelheid van het productieproces onafhankelijk van het type worst of kaliber. Daarnaast is het enorm sterk én flexibel met het behoud van een uitstekende look, bite en smaak. Hierdoor is het inzetbaar voor de meest uitdagende toepassingen, zoals productie van verse worst op hoge snelheid of het draaien en verbinden van gedroogde vleessnacks zoals Kabanossi. Onze Agergel casings zijn geschikt voor iedere situatie en ieder worstproduct. Hiermee bieden we een betere cost-in-use vergeleken metdierlijke casings met behoud van de natuurlijke look.

    Agergel RC01

    Agergel RC01: alternatief voor dierlijke casings

    Door bekende problemen met dierlijke casings zijn meer en meer verse worst-producenten op zoek naar goede alternatieven. Om hiervoor met een goede oplossing te komen hebben wij de afgelopen jaren vol ingezet op het ontwikkelen van geschikte alternatieven op basis van alginaat. Dit heeft geresulteerd in zeer duurzame oplossing! Ben je geïnteresseerd in onze verbetering voor product en productie-efficiëntie, dan is Vaessen-Schoemaker een betrouwbare partner. Ons concept;

    Al 75 jaar ontwikkelen we oplossingen voor de worstenindustrie – we kennen de worst van binnen én van buiten. In deze specifieke oplossing gebruiken we onze alginaat casing die 100% plantaardig is en perfect geschikt voor doorlopende co-extrusielijnen. Vergeleken met dierlijke casings biedt een alginaat casing een lagere cost-in-use, een doorlopend proces op hoge snelheid en minder afval. Om kort te gaan, een duurzame oplossing voor product en productie.

    Productvoordelen

    • Verbeterd uiterlijk: bereid en onbereid
    • Verbeterde smaak, bite en sappigheid
    • Speciaal ontwikkeld voor verse, ontbijt en chipolata type worsten
    • Een veel duurzamer en kostenefficiënter alternatief voor dierlijke casings

    Operationele voordelen

    • Geschikt voor productie en twisten en linken op hoge snelheid met co-extrusie lijnen
    • Betere cost-in-use dan dierlijke casings
    • Stabiele prijs
    • Kant-en-klare gel voor diverse soorten worsten

    Agergel is geschikt voor verschillende soorten worsten:

    • Gedroogde
    • Semi-gedroogde
    • Gekookte
    • Verse
    • Ontbijt
    • Gefermenteerde
    • Geroosterde
    • Barbecue
    • Chipolata
    • Worsten zonder vel
    • Vegetarische
    • Dierenvoeding
    worsten

    Met de samenwerking tussen Agersol en Vaessen-Schoemaker worden twee sterktes gecombineerd, namelijk een hoog niveau van klantenservice en innovatiekracht. Daarnaast is het mogelijk om het product volledig aan te passen aan uw specifieke wensen, afhankelijk van het product. Tenslotte, Agergel heeft lage gebruikskosten.

    Onze Natuvas™ oplossing

    Met onze clean label Natuvas™ oplossing is het ons gelukt vochtverlies in vleesdeeg te verminderen, wat een stabieler deeg geeft met minder krimp en dripverlies tijdens bereiding. Hierdoor krijgt de consument een sappiger, smaakvoller eindproduct met perfecte hechting van de casing.

    Door onze Natuvas™ te combineren met de recentelijk gelanceerde Agergel™ RC serie, voor verbeterde uiterlijk en bite, kunnen we samen met jullie het perfecte alternatief ontwikkelen voor de verse worst in dierlijke casings. Gecombineerd of separaat, deze ingrediënten bieden dé manier om je huidige worstenlijn te optimaliseren.

    Natuvas sausage

    Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840