Duurzame concepten voor de vleesverwerkende industrie

Ontdek onze nieuwste concepten die bedrijven helpen met het creëren van een duurzame positie in de vleesverwerkingsindustrie. Met de introductie van vijf nieuwe concepten, nodigen we onze klanten uit om nieuwe en onderscheidende producten te ontwikkelen. Al onze concepten zijn geschikt voor gebruik in een vleesproductie-omgeving en zijn te verwerken met bestaande systemen. Wij bij Vaessen-Schoemaker wilden graag een stapje verder gaan dan alleen maar vleesvervangers op basis van eiwitten – waarom gaan we niet volledig groen met groentes?!

We kijken ernaar uit om samen met u nieuwe producten te ontwikkelen!

De ‘groene’ primeur – veganistische worst

Eeuwenlang eet men al worst, wat het het meest ontwikkelde vleesproduct aller tijden maakt. In lijn met dit innovatieve karakter en de huidige trends in de consumentenmarkt, hebben we een veganistische worst ontwikkeld met een hoog groentegehalte. Deze Frankfurter-type worst bevat tot maar liefst 70% groente en heeft een Agergel alginaat casing. Afhankelijk van uw voorkeuren ontwikkelen we unieke en duurzame producten in nauwe samenwerking.

Vaessen-Schoemaker is uw partner voor de co-creatie van innovatieve en duurzame concepten.

Belangrijkste voordelen

  • Veganistische worst met 70% groente
  • Creëer uw eigen stijl met verschillende vullingen
  • Geschikt voor productie op hoge snelheid met bestaande vleessystemen

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker

– VascoVega VGN – een veganistisch ingrediënt systeem voor uitmuntende binding, vorming en smaak
– Agergel – een zeer sterke én flexibele alginaat casing

IFFA 2019 - Demo

Tijdens IFFA 2019 demonstreerden we ons nieuwste concept met gebruik van bestaande vleesproductiesystemen. Deze veganistische worst is eenvoudig te produceren in verschillende lengtes en diameters.

Met dit concept gebruikt u eenvoudig uw eigen unieke ingrediënten.

Double-burger-Tex-Mex

Double burger

Met dit concept ontwikkelt u onderscheidende producten die geschikt zijn voor de mainstream consumentenmarkt. Ons double burger concept onderscheidt zich van reguliere vleesalternatieven door de combinatie van unieke en geweldig smakende ingrediënten. Met dit concept hebben we drie verschillende productcombinaties ontwikkeld: Tex-Mex, wortel stijl en spinazie met bonen. Met dit concept creëert u unieke producten door het gebruik van verschillende soorten lagen en toppings.

Belangrijkste voordelen

  • Plantaardige of vlees patty bodem
  • Creëer unieke en onderscheidende toppings – in patty formaat
  • Koud vormbaar concept voor een efficiënte productie

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker

VascoVega PT VEG – kip deegsysteem voor structuur, binding, smaak en voorkoming van smaakafwijkingen
VascoFill Red Vegetable CFR – koud vormbare groente vulling

Green-snack-basket

‘Groene’ snacking nuggets

Dit concept bevat drie alternatieven voor vleessnacks waarmee u de kans krijgt om een verscheidenheid aan snacks te creëren. We ontwikkelden een groentevulling nugget met meer dan 70% spinazievulling, een plantaardige nugget met kipstructuur- en smaak en een chili cheese nugget met paprika en jalapeño vulling. Allemaal koud-vormbaar! Al deze producten zijn te produceren op conventionele vleessystemen, bieden een uitmuntende smaak en zijn geschikt als ovenproduct.

Belangrijkste voordelen

  • Creëer unieke snacks met een eigen vulling en beslag
  • Koud vormbaar concept voor verbeterde productie-efficiëntie
  • Gemakkelijke snacks met een sensationele smaak

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker 

VascoFill CFR Spinach – koud vormbare groentevulling
VascoVega PT VEG – kip structuur
VascoFill CFR Cheese – koud vormbare groentevulling

Sous-vide-pork

Kooktijdreductie en Sous-vide

Dit concept realiseert een kooktijdreductie van tot maar liefst 75% met behoud van een uitstekende smaak en malsheid. Sous-vide, lang- en langzaamgegaarde producten worden steeds populairder dankzij de malsheid en rijke smaak. Echter is er in de voedingsindustrie vaak geen tijd voor lange productieprocessen. We hebben een oplossing ontwikkeld waarmee de negatieve effecten van een lang productieproces worden voorkomen terwijl een geweldige malsheid, smaak en textuur gegarandeerd blijft.

Belangrijkste voordelen

  • Tot maar liefst 75% reductie van kooktijd en energieverbruik
  • Verbeterde malsheid en uitmuntende smaak
  • Toepasbaar met bestaande productiesystemen door middel van injectie en tumbling

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker

Natuurlijke, clean label injectie producten:

NatuvasTM
AlomineTM
VascoTender systeem

Caesar-salad

Gegaard kippenvlees met hoog rendement

Bij het verwerken van kippenvlees zijn kookrendementen vaak een uitdaging. Onze technologieën realiseren een nettorendement van 100% na het koken met een kerntemperatuur van 82°C terwijl de smaak en productkwaliteit verbeteren. Daarnaast is het eenvoudig om kippenvleesproducten een uniek uiterlijk te geven door bijvoorbeeld de smaak van een kookprofiel (grillen, roosteren etc.) toe te voegen. Dit concept is toepasbaar door middel van injectie, kleuring en koken.

Bacon met laag natriumgehalte

Bacon staat voornamelijk bekend als een heerlijk product. Echter wordt het vaak geassocieerd met hoge zoutgehaltes waarvan we allemaal de negatieve invloed op de gezondheid kennen. Met ons vernieuwde bacon concept met verlaagd zoutgehalte bent u in staat om een geweldige smaak te realiseren met een fiks verlaagd zoutgehalte. Dit doen we met onze Taste from Within technologie waarmee we de rijke smaak van bacon versterken.

Belangrijkste voordelen

  • Nettorendement van (>) 100%
  • Verkorte kooktijden
  • Clean label en zonder E-nummer

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker

NatuvasTM – Een systeem zonder E-nummers voor extra hoge kookrendementen
Taste from Within technologie voor een rijke smaak en unieke geroosterde kipsmaak
VascoColor voor een natuurlijk geroosterd uiterlijk – ook wanneer gegaard in stoomovens

Belangrijkste voordelen

  • 30% verlaagd natriumgehalte
  • Uitstekende smaakbeleving
  • Toepasbaar via injectie, zouten, roken en koken

De toegevoegde waarde van Vaessen-Schoemaker

AlomineTM natuurlijk injectiesysteem – minder natrium
Taste from Within technologie voor een rijke en complexe smaak

Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840