Verbeter uw supply chain en minimaliseer de kans op terugroepacties

Vaak wordt met ‘het verlengen van de houdbaarheid’ en ‘conserveren’ hetzelfde bedoeld, maar dit zijn twee verschillende dingen. Bij conserveren speelt voedselveiligheid een belangrijke rol, maar bij het verlengen van de houdbaarheid is het ook belangrijk dat het product er aantrekkelijk uitziet. Vaessen-Schoemaker helpt u bij het verlengen van de houdbaarheid van uw producten. De voordelen? Door een langere houdbaarheid is uw supply chain en die van uw klanten veel eenvoudiger te beheren. Daarnaast ervaren consumenten een hogere kwaliteit bij producten die langer houdbaar zijn. Met onze houdbaarheidsverlengers, die bestaan uit clean label-ingrediënten, conserveermiddelen en antioxidanten, voldoet het etiket aan uw wensen – en die van de consument.

Vascan 6030 | Clean label houdbaarheidsverlenger

Vascan 6030 (clean label): beperkt de groei van ziektekiemen en bacteriën die bederf veroorzaken. Het smaakt bovendien neutraal en heeft een neutrale pH-waarde, dus het heeft geen gevolgen voor het dripverlies en de smaak van het vlees.

Toepassingen: alle voedingscategorieën

Vaak hebben onze producten al een houdbaarheidsverlenger, bijvoorbeeld voor het verbeteren en behouden van de kleur, het tegengaan van oxidatie en voor een verbeterd uiterlijk.

Daarnaast werken we ook hard aan conserveringsmethoden.

Vascan

Van oppervlaktebehandeling tot beperking van kolonie vormende eenheden

Met deze traditionele clean label-houdbaarheidsverlengers hebt u minder last van bacteriën, zoals salmonella- of listeriabacteriën, en bederft uw product minder snel. Ze remmen namelijk de groei van bacteriën, waardoor deze geen bacteriekolonies meer kunnen vormen.

Tot maar liefst 48% langer houdbaar

Het is mogelijk een houdbaarheidsverlenger aan onze functionele oplossingen toe te voegen, maar u kunt deze natuurlijk ook afzonderlijk bestellen. Vascan-producten worden gemaakt van conserveermiddelen en antioxidanten. Dit levert een langere houdbaarheid op, want het aantal bacteriën blijft beperkt, ziektekiemen worden gedood en uw product bederft minder snel. Vanwege de toenemende vraag naar clean label-producten hebben we onlangs Vascan 6030 en Vascan 6035 aan ons assortiment toegevoegd. Deze concepten zijn clean label en langer houdbaar!

Vascan 6020

Een traditionele houdbaarheidsverlenger die de zuurgraad (pH) van de cellen verlaagt, waardoor er minder energie vrijkomt die de groei van bacteriën stimuleert. Toepassingen: vleesbereidingen, (niet-)voorgegaard, verwerkt vlees.

Vascan 6042

Het doodt de meeste bacteriën die bederf veroorzaken, gisten, schimmels en ziektekiemen. Toepassingen: voorgegaard, verwerkt vlees.

Vascan 6044

Breekt het celmembraan van micro-organismen af, waardoor de groei van deze organismen wordt beperkt. Bovendien heeft het product bacteriedodende eigenschappen. Toepassingen: voorgegaard, verwerkt vlees (behalve geëmulgeerde worst, gerookte worst en leverpastei).

Effect van Vascan 6030 op de houdbaarheid van ingespoten kipfilet.

Effect van Vascan 6044 op gedroogde, gezouten ham met 7,0 log CFU/g Listeria monocytogenes bij 4°C.

Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840