Verbeterde textuur en malsheid van vlees dankzij innovatieve concepten.

De producten die succesvol op de markt worden gebracht, zijn producten die opvallen. U wilt dat consumenten herhalingsaankopen doen. Maar wat willen consumenten eigenlijk? Dat hun stukje vlees mals is. Daarom komt Vaessen-Schoemaker nu met een nieuw concept: VascoTender, voor het malser maken van vlees(producten). Maar het draait niet alleen maar om smaak. Ook de textuur is belangrijk – een knapperige coating, een knappend velletje van een worst of een mals en sappig stukje kip.

Een nieuw, innovatief concept om vlees malser te maken!

Om vlees malser te maken, moet het spierweefsel worden afgebroken. Zo wordt de textuur zachter, waardoor het vlees lekkerder smaakt en het makkelijker te kauwen is.

Zelfs de taaiste stukken vlees worden mals en sappig met het juiste product. Met ons eigen enzymsysteem is het mogelijk rundvlees malser te maken en de bereidingstijd van veel vleessoorten te verkorten.

  Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar de textuur van vlees. Wat blijkt? De textuur wordt sterk beïnvloed door de bereidingswijze.

  Vlees wordt sappiger en malser als het langzaam wordt gegaard, krokanter als het met het juiste product wordt gefrituurd en krijgt de juiste ‘bite’ na het crosslinken van de eiwitten.

  Bij Vaessen-Schoemaker combineren we technologie, functionele ingrediënten en kennis, waardoor we steeds weer nieuwe concepten ontwikkelen. Onze meest recente innovaties:
  pulled-pork

  VascoTender - Langzaam gegaard

  De textuur en ervaring van een langzaam gegaard product, zonder langzaam garen. Ons enzymsysteem voorziet in deze sensatie. Bovendien blijft de bereidingstijd beperkt.

  Pork fillet

  Natuvas

  Clean label-oplossing voor het inspuiten van vlees (of dit nou varkensvlees of kip is), zodat dit heerlijk smaakt en lekker sappig is.

  Coated-chicken filet

  Vasco-Coating

  Onderscheidende coatings, van glutenvrij tot innovatief uiterlijk.

  chicken filet

  Accoline - clean label

  Een fosfaatvrij bindmiddel dat geschikt is voor vlees- en convenience producten dat de juiste smaakbeleving creëert.

  Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840