Heeft u Listeria onder controle??

Europese richtlijnen eisen steeds meer robuustheid van eindproducten. Dit brengt extra verplichtingen mee voor bedrijven die voedingsmiddelen en eindproducten produceren voor de Europese markt.

Listeria Monocytogenes is een veelvoorkomende bedreiging in de voedingsindustrie. Vooral in Nederland is er toenemende naleving op dit gebied (vanuit de NVWA). Voor bedrijven in de voedingsindustrie zijn er twee opties om te voldoen aan de opgestelde richtlijnen. Dit kan door middel van een challenge test waarmee het product binnen de houdbaarheid blijft met een uitgroei van < log 2, of enkel door middel van voorspellende modellen (bijv. FSSP/Combase) wanneer de uitgroei van Listeria onder log 0.5 blijft.

Kies voor kwaliteit, expertise en innovatie
Vaessen-Schoemaker heeft uitgebreide kennis op dit gebied. Dankzij meer dan 70 jaar ervaring en een innovatieve hurdle technologie zijn we in staat te voldoen aan deze eisen. Dit doen we door de groei van pathogenen te beheersen of remmen, waardoor het product veiliger is voor consumptie en een langere houdbaarheid heeft. Dankzij uitmuntende applicatiekracht kunnen onze producten in het productieproces worden toegepast door middel van injectie, tumbling en dosering op zowel vlees-, vis- als vegetarische producten. Daarnaast zijn onze producten neutraal in smaak, waardoor uw eindproduct niet beïnvloed wordt.

De voordelen van Vaessen-Schoemaker

  • Unieke houdbaarheidsoplossingen afgestemd op iedere klant
  • Tot maar liefst 50% langere houdbaarheid
  • Optimale preventive van Listeria Monocytogenes
  • Expertise en ervaring met challenge tests
  • Innovatieve technologien die geschikt zijn voor uw applicaties
  • Clean label producten (Vascan range)

Benieuwd hoe we uw producten van meerwaarde kunnen voorzien? Ontdek meer op onze pagina over houdbaarheid of neem contact met ons op via +31 570 500 840