State-of-the-art voedingsconcepten

De wereld verandert sneller dan we ons ooit konden voorstellen. Als gevolg van een wereldwijde pandemie die al onze levens raakt, hebben we nu te maken met een nieuwe realiteit die ook van toepassing is op de voedselindustrie. Ketens zijn ontwricht en consumentengedrag is van de ene op de andere dag veranderd.

We kunnen deze situatie helaas niet veranderen. Wat we wel kunnen doen, is wat we al 75 jaar doen: onderscheidende concepten ontwikkelen. Om onze klanten te helpen aanpassen aan deze situatie, zetten we al onze technologie en kennis in.

Concepten met toegevoegde waarde voor alle segmenten in de voedingsindustrie

Ontdek onze concepten die functioneren als bouwstenen voor uw segment strategieën en waarde toevoegen aan uw bedrijf.

  • Vernieuwde focus op retail
  • Uitdagingen voor thuisbezorging
  • Operational excellence
  • Differentiatie

Uitdagingen voor thuisbezorging

Iedereen wil een aandeel van de snelgroeiende markt voor thuisbezorging. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van onder andere houdbaarheid en holding time. We helpen u deze producten volledig geschikt te maken voor thuisbezorging.

Operational Excellence

Met de huidige economische terugval zijn de mogelijkheden niet meer onbegrensd en moeten we allemaal op zoek naar besparingsmogelijkheden terwijl we de maatschappij blijven voorzien van gezond en lekker eten. Daarnaast zijn er ook een aantal segmenten waarin de vraag enorm groeit. We helpen overal waar we kunnen om productieprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten met onze kennis en ingrediënten.

Differentiatie

Eetpatronen veranderen in deze tijd heel snel. Vegan groeit als nooit tevoren. We blijven nieuwe concepten lanceren waarvan een groot gedeelte speciaal is ontwikkeld voor de vegan markt. We bieden een breed scala aan onderscheidende concepten en co-creatiemogelijkheden voor alle marktsegmenten. Zoals altijd zijn al onze concepten eenvoudig op te schalen met bestaande productielijnen in de industrie.

Onze Natuvas Oplossing

Minimaliseer het dripverlies en maximaliseer de holding time en realiseer een heerlijk smakend en sappig eindproduct

Voor de voedingsindustrie blijft het minimaliseren van dripverlies en het verhogen van rendement een belangrijk onderwerp. Daarnaast zullen retailers en thuisbezorgservices zich blijven focussen op de holding time. Hoe kunnen zij na bereiding hun mooie producten met minimaal smaakverlies en maximale sappigheid op het bord van de consument krijgen? Met Natuvas bieden wij hiervoor één oplossing.

Onze Natuvas oplossing is een clean label product en staat garant voor eindproducten met een optimale smaak, sappigheid en een verlengde houdbaarheid. Het vermindert in hoge mate het dripverlies waardoor verpakkingen mooi schoon blijven.  Natuvas houdt het product mals gedurende de gehele productcyclus! Na bereiding zorgt het ervoor dat producten tijdens de holding time hun smaak en sappigheid behouden zodat coatings echt krokant blijft.

Uw voordelen

  • Uitzonderlijke sappigheid gedurende de gehele houdbaarheidsperiode en holding time
  • Minimaal dripverlies (ook na ontdooien!) en een blijvend schone verpakking
  • Krokante coatings door perfecte vochtretentie tijdens bereiding
  • Subliem smakende producten, ook wanneer koud geserveerd
  • Verhoogd rendement
  • Moeiteloos te gebruiken binnen uw bestaande systemen
BBQ Line-VascoVega concepts

Vegan BBQ

Heerlijke producten voor een winter of zomer BBQ

Passend bij onze concepten volgens het bouwsteen principe ontwikkelden we een unieke vegan BBQ-lijn met voorbeelden die gemaakt kunnen worden met onze VascoVega bouwstenen. We bieden complete concepten, gemaakt met onze bouwstenen, waarmee u snel hoogwaardige producten ontwikkelt.

 

Deze vegan BBQ-producten zijn perfect geschikt voor heerlijke zomer en winter BBQ’s en volledig schaalbaar voor industriële voedselverwerkers. Een aantal producten om u te inspireren:

  • Groente worst
  • Braadworst
  • Saté
  • Runderburger
  • Vegan mayonaise
  • Vegan satésaus

Naast producten voor op de grill kunnen we u ook ondersteunen met de ontwikkeling van vegan vullingen en sauzen, zoals vegan pindavrije satésaus en sauzen op basis van vegan mayonaise. Raak geïnspireerd en ontwikkel uw eigen unieke en heerlijke vegan BBQ-producten!

Belangrijkste voordelen

  • Overheerlijke vegan BBQ-producten
  • Geschikt voor zomer en winter BBQ
  • Snel te ontwikkelen met onze VascoVega lijn
  • Vegan sauzen als extra
  • Schaalbaar voor industriële productie
  • Hoofdzakelijk concepten zonder palmolie en soja
Ager F03-vlees-vet-vervanger-concept-web

Ager F03

Hoogwaardige en prijsstabiele vlees- en vetvervanger

Duurzaamheid en efficiëntie in voedselproductie is belangrijker dan ooit. De voedingsindustrie zoekt continu naar slimme en duurzame oplossingen om de bedrijfsvoering te verbeteren. Ager F03 is onze vlees- en vetvervanger op basis van alginaat; een alternatief van hoge kwaliteit met een stabiele prijs. Hiermee bieden we een drievoudige oplossing:

  • Vlees- en rugvet / harde vet vervanger geschikt voor toepassing in alle soorten (vegetarische/vegan) gekookte worsten, nuggets, geëmulgeerde producten en gehaktsoorten door Ager F03 te mixen met olie en water.
  • Waardecreatie van vleestrimmings tot eindproducten door Ager F03 te mixen met vlees en water.
  • Creëer extra productwaarde en verbeterde productie-efficiëntie zonder effect op het uiterlijk en de kenmerken van het eindproduct.

Ager F03 is uitermate geschikt is voor de productie van vleesspecialiteiten zoals alle worstsoorten (klassiek, standaard en vegetarisch/vegan), geëmulgeerde producten, gehaktsoorten, vleesvervangers en vegan producten.

Concept op maat
Ager F03 kan op maat gemaakt worden door (dierlijk) eiwit en kleur- en smaakstoffen toe te voegen. Daarnaast kan het gesneden, gehakt en in blokjes verwerkt worden. Zo ontwikkelt u unieke producten die perfect inspelen op de markt die u bedient.

Belangrijkste voordelen

  • Kostenbesparende vlees- en vetvervanger
  • Natuurlijk uiterlijk en zonder bijsmaak
  • Uitstekend vochtbehoud in eindproducten
  • Krimpt niet tijdens het productieproces
  • Eenvoudig verwerkbaar: geen speciale systemen vereist
  • Bevat geen allergenen en GMO’s
Agerrest Schitzel vlees binding

AgerRest

Een uitstekend alternatief voor transglutaminase voor het binden van vlees

Efficiënte processen en duurzaamheid worden steeds belangrijker voor de voedingsmiddelenindustrie. Om nog meer waarde te creëren uit vleestrimmings, hebben we AgerRest ontwikkeld: een innovatief concept dat van trimmings een topkwaliteit gereconstrueerde vleesproduct kan maken*. Dit innovatieve concept draagt bij aan een hoogwaardige binding van diverse vlees- en vissoorten zoals varken, rund, pluimvee en zalm. AgerRest is volledig smaakloos en vereist geen zout of fosfaten. Eindproducten met AgerRest kunnen worden ingevroren, gemarineerd en gezouten tijdens thermische behandeling.

*dient gedeclareerd te worden.

Belangrijkste voordelen

  • Betere productprestatie en cost-in-use dan TG
  • Behoud van natuurlijke vleessmaak en uiterlijk
  • Snellere verwerking dan TG
  • Zeer stabiel tijdens verwerking
  • Geschikt voor diverse vleessoorten en applicaties
  • Tot 20% wateropname, zonder extra toevoegingen
Vegan-fish-concept

Vegan vis concept

Het ontwikkelen van een goede witvis textuur met een echte vissmaak is een grote uitdaging. De samenstelling van dit plantaardige vistype concept kan eenvoudig worden aangepast zodat u eenvoudig uw eigen unieke producten ontwikkelt. Denk hierbij aan vistype nuggets, vingers, sticks en gebakken vis. Dit VascoVega concept is beschikbaar als vegetarisch en vegan. Daarnaast bevat het geen soja en palmolie.

Belangrijkste voordelen

  • Geweldig uiterlijk en overheerlijke smaak
  • Koud vormbaar en geschikt voor bestaande vormlijnen
  • Geschikt voor vis nuggets, vingers, sticks en gebakken vis
  • Bevat geen soja en palmolie
Agergel-RC-01-alginate-Sausage

Alternatief voor dierlijke casings: Agergel RC01

Voor bepaalde marktsegmenten worden dierlijke casings gebruikt vanwege hun uiterlijk. We hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van een alginaat casing die het uiterlijk van een dierlijke casing evenaart. En met succes! Dit is het resultaat: Agergel RC01, een alginaat casing met het uiterlijk van een dierlijke casing, zowel bereid als onbereid. Deze Agergel casing is 100% plantaardig en perfect geschikt voor continue co-extrusie verwerking van allerlei soorten worsten. Agergel RC01 is het voorkeursproduct vanuit zowel operationeel als productontwikkeling oogpunt.

Productvoordelen

  • Verbeterd uiterlijk: bereid en onbereid
  • Verbeterde smaak, bite en sappigheid
  • Speciaal ontwikkeld voor verse, ontbijt en chipolata type worsten
  • Een veel duurzamer en kostenefficiënter alternatief voor dierlijke casings

Operationele voordelen

  • Geschikt voor productie en twisten en linken op hoge snelheid met co-extrusie lijnen
  • Betere cost-in-use dan dierlijke casings
  • Stabiele prijs
  • Kant-en-klare gel voor diverse soorten worsten

Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840