Onze worst oplossing, de alternatieve verse worst

De combinatie van onze Agergel met een gestabiliseerd deeg. Voor de perfecte sappige en smaakvolle verse worst.

Lancering van ons concept voor de alternatieve verse worst

Door bekende problemen met natural casings stijgt de vraag naar alternatieven. Wij hebben de afgelopen jaren vol ingezet op het ontwikkelen van een uitstekend alternatief op basis van alginaat. En met succes, vol trots presenteren wij ons alternatieve concept.

Al 75 jaar ontwikkelen we oplossingen voor de worstindustrie – we kennen de worst van binnen én van buiten. In deze alternatieve oplossing gebruiken we AgerGel RC01; onze verbeterde alginaat casing met het uiterlijk van een natuurlijke casing, zowel bereid als onbereid. Vergeleken met natural casings biedt een alginaat casing een lagere cost-in-use, een doorlopend productieproces op hoge snelheid en is het 100% plantaardig.

Agergel RC01

Key benefits

  • Betere cost-in-use vergeleken met natural casings
  • Geschikt voor hoge snelheid productie met twisten en linken op co-extrusie lijnen
  • 100% plantaardige casing (vegan)
  • Verbeterde uiterlijk en bite
  • Perfecte kleuring tijdens bereiding
  • Stabiele prijs
  • Één kant-en-klare gel voor diverse soorten worsten
  • Speciaal ontwikkeld voor verse worst en chipolata’s

 

De combinatie van AgerGel met onze clean label Natuvas™ oplossing voor verbeterde stabiliteit in vleesdeeg, optimaliseert de vochtretentie in de worst en geeft een perfecte hechting met de alginaat casing aan de buitenkant. Tijdens bereiding zorgt dit voor minder krimp en dripverlies met als resultaat een sappigere, smaakvollere worst met de perfecte bite en uiterlijk voor de consument.

Op basis van deze Worst Oplossingen kunnen we samen met u het perfecte alternatief ontwikkelen voor de verse worst in natural casings. Met als bijkomend voordeel dat een investering in co-extrusie zo efficiënt is dat deze zich snel terugverdient. Gecombineerd of separaat, onze ingrediënten bieden alle mogelijkheden om uw huidige worstenlijn te optimaliseren.

 

Met ons Handtmann ConPro Systeem op locatie, werken we graag samen aan productoptimalisatie!

 

Met 75 jaar ervaring kan Vaessen-Schoemaker ondersteunen in elk deel van het productieproces. Van het gezamenlijk ontwikkelen van onderscheidende worstconcepten, het versnellen van het ontwikkelingsproces, tot aan het verbeteren van yields. Daag ons uit!

Meer informatie over onze worst oplossing? Neem dan contact op via