Vaessen-Schoemaker - the functionality experts.

Vaessen-Schoemaker (1946) is een specialist op het gebied van functionele ingrediënten; van het uiterlijk van producten tot het rendement en van smaak tot de conservering.

Onze innovatieve en ondernemende aanpak heeft geleid tot unieke functionele oplossingen voor vegetarische producten en voor vlees-, kip-, vis- en bakkerijproducten. Deze bieden toegevoegde waarde voor onze nationale en internationale klanten.

We vinden productondersteuning erg belangrijk, dus onze technologiecentra zijn beschikbaar voor injectie- en tumblingtesten en innovatiesessies voor de bakkerij. We bieden daarnaast ook ondersteuning op locatie. Onze oplossingen zijn bewezen succesvol en sluiten perfect aan bij de behoeften van onze klanten en hun specifieke processen. Klanten kunnen rekenen op onderscheidende concepten, kennis en de juiste producten waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden.

Geschiedenis

Innovatie sinds 1946

Het bedrijf is in 1946 opgericht door Hubert Vaessen en zijn schoonzoon Paul Schoemaker. Toentertijd waren zij al erg innovatief. Zo ontdekten zij bijvoorbeeld wat zij met de bindende eigenschappen van fosfaten in vlees konden doen. Maar ook nu speelt innovatie nog steeds een belangrijke rol. Al 74 jaar lang gebruiken we bij Vaessen-Schoemaker onze kennis en ervaring en profiteren we van technologische ontwikkelingen. Hierdoor hebben we al veel succesvolle en bewezen concepten ontwikkeld die voldoen aan de huidige trends in de markt en aan de eisen van de consument. Komt er een interessant nieuw ingrediënt op de markt? Verandert de wetgeving? Veranderen de behoeften? Elke ontwikkeling vertalen wij naar nieuwe onderscheidende concepten die toegevoegde waarde bieden.

Uw partner voor co-creatie van concepten

Met maar liefst 25% van ons team werkzaam op ontwikkeling en applicatie is Vaessen-Schoemaker altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ons R&D-team bezit alle ervaring om u geheel te ondersteunen van de eerste conceptontwikkeling tot aan de definitieve productie. Wij zijn uw partner voor het creëren van een onderscheidend productportfolio in de voedingsindustrie. We laten regelmatig de unieke en innovatieve mogelijkheden van onze producten zien via onze nieuwsbrief en LinkedIn-pagina. Mis niets en volg ons!

Kwaliteit en voedselveiligheid

Dit heeft de hoogste prioriteit!

Wij bij Vaessen-Schoemaker willen de beste zijn. Dat betekent kwaliteit leveren. Maar kwaliteit is in onze ogen veel meer dan alleen de kwaliteit van een product. Het betekent ook op tijd leveren en snel antwoord geven op vragen. Kwaliteit op meerdere vlakken dus. Wij zijn overigens BRC-gecertificeerd (niveau AA).

Onze passie

De meeste bedrijven schrijven hier iets over hun missie en visie, maar wij niet. Wij hebben een passie. We ontwikkelen innovatieve voedingsmiddelenconcepten en bieden u de ingrediënten en kennis om ook de beste te zijn.

Ons sales team

We zijn een open en toegankelijk bedrijf. Neem dus gerust contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact op met ons sales team op +31 570 500 840