*Vervuld* Vacature: Medewerker customer service export

De Functie

De afdeling verkoop binnendienst is onderdeel van het bedrijfsbureau; het hart van de organisatie waar alle operationele lijnen samenkomen. Als medewerker customer service export zorg jij ervoor dat onze producten tijdig en zonder problemen in het binnen- en buitenland geleverd worden. Jij weet precies hoe elke klant zijn order wil ontvangen en bent op de hoogte van actuele in- en uitvoerwetten. Tijdens hectische momenten weet jij het hoofd koel te houden en schakel je soepel tussen klant en collega.

Kortom, wij zoeken per direct een

Medewerker customer service export


Ӏ Klantgericht Ӏ Bevlogen Ӏ Collegiaal Ӏ Betrokken Ӏ Accuraat Ӏ Stressbestendig Ӏ Communicatief vaardig Ӏ

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Een nieuwe dag. Je hebt er zin in! De zending naar Mexico waar je al enkele weken mee bezig bent gaat eindelijk weg. Bij binnenkomst pak je een kop koffie mee naar je werkplek en begint de dag met het doornemen van de binnengekomen e-mails.

In de mail zitten veel nieuwe orders. Deze verwerk je in het ERP-pakket. Er zit ook een grote order bij uit Polen. Met de wens om deze binnen drie werkdagen te kunnen leveren. Dat wordt krap. Toch besluit je te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en gaat dit met de afdeling planning proberen af te stemmen.

Zodra manager Robert binnen is, loop je eerst het dossier door van de Mexico zending. Alle benodigde (export)documentatie is binnen en de zending is klaar voor vertrek. Je controleert of de container juist beladen is en neemt nog enkele foto’s voor de zekerheid. Als laatste informeer je onze Mexicaanse agent dat de order en de documenten vandaag weg zullen gaan. Met een goed gevoel rond je het dossier af.

Met de afdeling planning overleg je of de order uit Polen naar voren kan worden getrokken. Helaas, de weekplanning zit vol. Toch ziet Ruben (onze planner) een mogelijkheid! Als we een levering voor een andere klant een dag later mogen leveren, kan het lukken. Direct pak je de telefoon en neemt contact op met de klant, voor hun is het geen probleem. Je past beide orders aan in het systeem en geeft de planner het groene licht. De klant is superblij als hij de bevestiging krijgt dat het lukt.

Dat gaat lekker en verrek het is alweer lunchpauze. Wat zal ik eens doen? Een potje klaverjassen of tafeltennissen in de kantine of een lekkere wandeling. Vanwege het mooie weer ga je met enkele collega’s wandelen.

Bij terugkomst van een welverdiende pauze pak je wat export zendingen op en vraagt enkele certificeringen aan waaronder een certificaat van oorsprong voor een zending naar Ghana. Nu je toch bezig bent, controleer je gelijk welke product-eisen er gelden voor Zuid-Korea. Binnenkort verwachten we een eerste order die kant op te sturen.

Dan gaat de telefoon, een boze klant. Tijdens transport is er een pallet beschadigd waardoor er 50 kg product tekort is voor een productie van morgen. Jij schakelt snel en controleert of er nog voldoende voorraad aanwezig is. Gelukkig heb je nog voorraad staan, jij zorgt voor spoedtransport. De klant belt je terug dat de nieuwe kilo’s er morgen voor 8:30 zijn, je krijgt een compliment voor de snelle actie.

Met een goed gevoel sluit je af, morgen is er weer een nieuwe uitdaging.

De werkomgeving

Vaessen-Schoemaker is een internationaal opererend en sterk groeiend bedrijf gevestigd in Deventer. Ambitie, innovatie en de manier van werken zijn de pijlers van het huidige succes van de onderneming. Onze medewerkers vormen het hart van onze onderneming, ze zijn betrokken en bevlogen. De werkcultuur is dynamisch met korte lijnen in een informele en vlotte sfeer.

Vaessen-Schoemaker groeit hard. We verwachten van jou dat je actief bijdraagt aan de verdere professionalisering van Vaessen-Schoemaker. Naast de standaard werkzaamheden, stellen we een proactieve houding zeer op prijs waarbij je initiatieven tot verbeteringen toont en implementeert, maar ook meedraait in diverse uiteenlopende projecten.

Jouw profiel

Je hebt HBO denk- en werkniveau en een relevante opleiding. Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie is een sterke pre.
Je bent vaardig met ERP- , online en Microsoft Office systemen.
Je bent bereid om 5 dagen per week te werken.
Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift, Russisch en overige talen zijn een pre.

Kwaliteiten die jou omschrijven zijn stressbestendig, communicatief, flexibel en in staat het overzicht te houden op hectische momenten.  Daarnaast ben je een zelfstandige werker die zelf initiatief durft te nemen. Snel schakelen in handelen en communicatie tussen verschillende afdelingen gaat jou op een natuurlijke manier af.

Mocht je hiernaast sportief zijn aangelegd, een potje kunnen tafeltennissen of klaverjassen dan voorzien we een perfecte match.

Ons aanbod:

Wat bieden wij jou?

  • Een aanstelling met uitzicht op een vast contract.
  • Werken in een enthousiast team in een ambitieus en succesvol MKB-bedrijf.
  • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen een sterk groeiend bedrijf.

Jouw reactie:
Ben je enthousiast?
Solliciteer dan direct door een korte motivatie met CV voor 9 maart naar Personeelszaken () te mailen. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Robert Lenselink (0570 500 843). Meer informatie over Vaessen-Schoemaker vind je op www.vaessen-schoemaker.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.